Jak jsem zjistil, udělat správně těstoviny carbonara je pořádná věda (viz.
, tak jsem recept nazval Carbo. To je ve Francii široce užívaná zkratka pro cokoliv, v čem jsou těstoviny a slanina.
na jednu porci potřebujeme:
- těstoviny
- vejce (1)
- strouhaný parmezán (40g)
- česnek (3 stroužky)
- sůl
- pepř
- slanina nebo bůček (100g; nejlepší jsou do toho stejně francouzské lardons fumées - což je v podstatě už na kostičky předkrájená slanina:-) )
A teď jak na to
Poznámky a rady
Poznámka 1: Radí se, že by těstoviny měly být hedvábné, tedy nepřehnat to se zahříváním vajíčka. To, co vidíte na fotce, už je moc sražené vajíčko.
Poznámka 2: Francouzský způsob servírování je následující. Sýr, sůl a pepř vmíchat do těstovin, vajíčko nechat v půlce skořápky a donést ho strávníkovi na talíři, ať si ho zamíchá sám (a nebo vysosne jako had).
Poznámka 3: Jak vařit těstoviny, najdete i na stránce o těstovinách