Málo na plat, většinou vařím jídla podle kuchařky CDD. A tak mi jednou zbyl tvaroh. I našel jsem na internetu spoustu zajímavých receptů. A jeden pěkně jednoduchý a rychlý:-)
Inspiraci jsem našel na
stránce s Bedrunčinými recepty.
na jednu porci potřebujeme:
- tvaroh (francouzský 125ml kelímek univerzálních superměkkého tvarohu, který nazývají Fromage Blanc; lze nahradit v příadě nedostatku obyčejným českým měkkým tvarohem:-) )
- vejce (1)
- jablko (1)
- cukr
- sůl
- mouka na zahuštění (1 hrneček)
- máslo, cukr nebo mák na posypání
A teď jak na to
- Jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky
- Smícháme všechny suroviny do těsta, zahušťujeme moukou.
- Ve vařící osolené vodě vaříme asi 10 minut.
- Servírujeme na talíř, omastíme, posypeme posypem dle libosti.
- dobrou chuť