Pondělí, 17. září 2007
Věc, kterou mě naučila Pylma. Na omeletu se přesně hodí rčení: "Geniálně jednoduché, jednoduše geniální." Hotovo za deset minut a je to mňam
jedna osoba sní asi tak dvě omelety, takže bude potřebovat:
- 3-4 vajíčka (podle velikosti pánvičky, mně se na pánvičku dvě celý vajíčka dost dobře nevejdou, takže dělám omeletu z 1,5 vajíčka)
- sůl, pepř, další koření podle chuti
- máslo
- cibule, šunka, sýr, špenát, ... cokoliv na omeletu
- pánvičku
A teď jak na to
- do hrnečku rozklepneme 2 (1,5) vajíčka a pořádně rozkvedláme
- na pánvi rozpustíme oříšek másla
- pokud chceme dělat omeletu s cibulí, doporučuji teď nejdřív osmahnout cibulku
- vlijeme vajíčka na pánvičku a rozlijeme je po ní
- na mírném ohni čekáme, až vajíčko stuhne
- pokud děláme omletu se šunkou nebo sýrem, přidáme je těsně před koncem, kdy už je většina omelety tuhá a počkáme, až se to všechno dodělá
- na omeletě je prima, že se nemusí narozdíl od lívanců obracet
- takže omletu z pánvičky sklouzneme a zopakujeme postup s další(mi) omletou(ami)
- dobrou chuť

|