Těstoviny se nemusí jíst nutně jen se sýrem a kečupem. Vlastně celé kouzlo těstovin, tedy alespoň podle mě, spočívá v různých omáčkách a zálivkách. Jednu takovou dobrou vám teď předkládám. Originál má zase původ od Pylmy (koukám, mohly bych rubriku klidně přejmenovat na Pylma vaří

), která ho vyhrabala na šunce z Lidla. Ne že by tahle historie byla podstatná
na jednu porci potřebujeme:
- těstoviny
- šunku (5 až 10 dg podle chuti)
- česnek (klidně 8 až 10 stroužků)
- smetana (50ml)
- olej
- hrst mouky
- sůl, pepř, fajnšmekři můžou snítku petržele
A teď jak na to
- šunku nakrájejte na proužky a osmažte s drceným (třeným, pasírovaným... prostě ne v celku) česnekem na oleji
- rovnoměrně posypte velkou špetkou pšeničné mouky, zalijte smetanou a zamíchejte
- dochuťte solí a pepřem
- těstoviny uvařte a přidejte k připravené omáčce (kdo by nevěděl, jak udělat těstoviny, návod je stejný jako u špaget) - dávkování kolínek, vrtulí a podobných těstovin - asi čtyři hrsti
- vše důkladně promíchejte, fajnšmekři před podáváním posypou petrželovou natí
- dobrou chuť
