Pondělí, 26. listopad 2007![]() Komentáře (14) ... tedy cosi na ten způsob Byl jsem opravdu zoufalý. Místní mořský potvory a řízky s rýží už mi lezly krkem. V noci se mi zdálo o segedínu, svíčkové, o škubánkách. Samé pochutiny, který Francouz nezná. (Pročež mu stejně jako Italovi strádá tělo.) A protože žádný zachránce na obzoru nebyl, musel jsem se zachránit sám. Vepřo knedlo zelo... tedy cosi na ten způsobByl jsem opravdu zoufalý. Místní mořský potvory a řízky s rýží už mi lezly krkem. V noci se mi zdálo o segedínu, svíčkové, o škubánkách. Samé pochutiny, který Francouz nezná. (Pročež mu stejně jako Italovi strádá tělo.) A protože žádný zachránce na obzoru nebyl, musel jsem se zachránit sám. Už slyším vás rejpaly, jak brbláte, že tohle není žádný jednoduchý a rychlý recept. No... není. Jenže když se vám stýská po domově, tak klidně sobotní večer oželíte. Věřte mi Hlavní průšvih tohohle receptu jsou knedlíky. Já zvolil bramborové z jediného prostého důvodu. Mám je radši:-) Prostě knedlíky to chce připravit dopředu a přechovávat v mrazáku, ve vhodnou dobu vytáhnout. Bramborový knedlík
Vepřové
Zelí
Tak a teď pár začátečnických chyb, kterých jsem se dopustil. Těsto na nedlíky moho být hustší. Vlastně jsem měl trach, aby se mi v hrnci nerozpustily. Tak nerozpustily, to vyšlo. Jen trochu se zelím jsem to nevychytal. Jednak jsem ho moc osladil, takže jsem z toho měl skoro cumel. A pak jsem to přehnl s moukou na zaprášení zelí. Dal jsem jí moc, čímž pádem to zelí úplně zkostlo, začlo se v hrnci přichytávat. A mouka ve spojení se zelným škrobem (či co to je) udělala takovou pěknou mazlavou škrobovitou hmotu. ... No, ale hlad byl, tak špatný to taky nebylo, užil jsem si to:-) Komentáře
Zobrazit komentáře jako
(Lineární | Vláknové)
mas moc hezkej blog delam referat do občanky a moc me to pomohlo hklavne obrazek moc diky diky diky
Luminor ( Jakub Svoboda )
![]() Komentář (1)
#1
Luminor
(Domácí stránka)
v
07.01.2008 19:38
To jsem rád:-) Teda zajímalo by mě téma referátu do občanky, kde se použije obrázek vepřa-knedla-zela.
Komentáře (3)
#1.1
Vláďa
v
22.01.2008 22:50
Hej Vláďo a kolik přesně třeba mouky má byt???kolik mililitru oleje?????
Jen se bojím jestli bych to neudělal dobře
![]() ![]() Komentář (1)
#2
Vietvis
(Domácí stránka)
v
26.01.2009 16:45
u knedlíků máš množství napsané (300g mouky), u mouky na zaprášení zelí málo - nejvýš jednu polévkovou lžíci; olej je tu jenom na pánvičku, aby se ti nepřipalovalo maso, to odhadneš, aby se ti v tenké vrstvě rozlil po pánvičce, tak 2 lžíce to mohou být. A neboj, to zvládneš, to půjde krásně:-)
Komentáře (3)
#2.1
Vláďa
v
03.02.2009 09:35
![]() Komentář (1)
#3
juli
(Domácí stránka)
v
19.06.2009 07:59
Že by pivo? Ale to přeci Francouzi skoro nepijou;-)
Komentáře (3)
#3.1
Vláďa
v
24.06.2009 20:27
Ahoj, akorát hledám na netu recept na knedlo zelo vepřo. Za chvíli jdu na to, tak vidím, že to nebude taková tragedie, knedlik koupený...maso se prostě upeče, akorát u toho zelí mám pocit, že se tam dává ještě cibule...
Komentář (1)
#4
Luca Puca
v
29.06.2009 10:01
konečně normální recept;) hned to jdu zkusit....na zelí mám ale vychytávku: může se polít výpekem z masa anebo si mimo opražit slaninu a do zelí ji pak vmíchat, je to lahoda;)
Komentář (1)
#5
janča
v
04.11.2010 10:12
šikula na chlapa
![]() Komentář (1)
#6
Anonym
v
01.03.2011 16:34
ahoj koukam tet na tvuj blok a fakt dobry jsi asi velky vtipalek takovidle kucharky kdyby se vydavali tak by se clovek nasmal to ti povim fakt prca to cist.
![]() ![]() Komentář (1)
#7
Paja
v
24.03.2011 19:57
Netřeba kuchařek, já se dost nasměju tvé gramatice, Pájo...
![]() Komentář (1)
#7.1
Pišta
v
09.07.2011 08:42
Když vezmeme v úvahu, že Vláďa asi není původem čech a tento recept odposlouchal v metru při jízdě bez možnosti si dělat poznámky, tak opravdu dobrý. Myslím si, že jeho vzor je mistr kuchař Babica, ten vaří podobným způsobem.
![]() Komentář (1)
#7.1.1
Dobromil
v
21.01.2012 16:21
No ja jsem na tom podobne jako ty. Jen jsem priimo na FR-DE hranicich. Ale Turku uz ma clovek plny zuby. Tak se do toho jdu pustit. No a jako sehnat i knedlik v prasku tu nebylo jednoduchy, nakonec jsem se musel spokojit s takovejma tema, co jsou jednotlive balen suseny a smichas ss vodou... ikdyz ted mam dilena jestli podle tveho receptu neudelat treba ty bramborovy.
![]() Komentář (1)
#8
Kallados
(Domácí stránka)
v
19.11.2011 16:21
už se to dusí, peče
![]() Komentář (1)
#9
gurmén
v
19.12.2012 04:03
Přidat komentář
|
AnketaCyklisté ve městě jsou
Archivy Výběr jazykaKategorieTrvalé odkazyOdkazy z příspěvkuRychlé hledáníSdílení webloguMůj osobní kalendářGMap |
Vytvořeno pomocí s9y - Design by Vláďa Ajgl podle Carl Galloway contest template