Pondělí, 4. únor 2008![]() Komentáře (4) Jednoho krásného teplého zimního dne mi zkyslo mléko. Jestli jsem ho zapomněl strčit o lednice, jednoduše najednou zněj bylo mléko acidofilní. A tak jsem si vzpomněl, co dělá se zkyslým mlékem mamka. Lívance. A protože jsem měl chuť na sladké, pustil jsem se do jejich přípravy. Lívance
Jednoho krásného teplého zimního dne mi zkyslo mléko. Jestli jsem ho zapomněl strčit o lednice, jednoduše najednou zněj bylo mléko acidofilní. A tak jsem si vzpomněl, co dělá se zkyslým mlékem mamka. Lívance. A protože jsem měl chuť na sladké, pustil jsem se do jejich přípravy.
Komentáře
Zobrazit komentáře jako
(Lineární | Vláknové)
Ty jsi ale popleta Vlado...Tohle je neco na zpusob PALACINEK, nikoliv LIVANCU - ty kynou!!!
Jinak tvoje kucharka je fakt bomba,zlaty cesky rucicky. Je videt, ze Cesi jsou opravdu vynalezavi. Tuhle mi taky zkyslo mliko, tak jsem ho vylil do zachodu, pridal dva utrzky toaletniho papiru a navrch zalil Duckem. Vysledek byl epesni!Try It
![]() Komentář (1)
#1
Gastro novice
v
18.10.2009 12:45
Sarkazmus a ironii beru, ale teď mi křivdíš. Lívance ze zkysnutýho mlíka (musí fakt zkysnout, ne shnít, jak to s oblibou dělají trvanlivé nízkotučné bílé vody) dělala už moje babička. Jsou podobné kefírovým lívancům. Jak je to mléko zkyslé, tak taky trochu kynou, takže není potřeba do nich dávat ani droždí nebo prášek do pečiva.
Komentáře (2)
#1.1
Vláďa
(Domácí stránka)
v
18.10.2009 21:02
A taky je potřeba mléko jako u lívanců zahřát a pak nechat těsto kynout? Mouka hladká?
Díky za odpověď
Komentář (1)
#1.1.1
Tomáš
v
27.08.2012 09:30
Zahřívání není nezbytně nutně potřeba, ale pomůže. Mouka hladká.
Komentáře (2)
#1.1.1.1
Vláďa
(Domácí stránka)
v
27.08.2012 20:04
Přidat komentář
|
AnketaCyklisté ve městě jsou
Archivy Výběr jazykaKategorieTrvalé odkazyOdkazy z příspěvkuRychlé hledáníSdílení webloguMůj osobní kalendářGMap |
Vytvořeno pomocí s9y - Design by Vláďa Ajgl podle Carl Galloway contest template