Dnes pokračuji v brokolicových variacích. Brokolice se sýrovou omáčkou je něco, co byste si neměli nechat ujít. Jen dejte pozor na výběr sýrů. Já jsem zvolil ementál, který se teplem nechtěl moc roztékat a tak mi v omáčce zbyly hrudky. Ne že by to nebylo dobrý, to bylo výborný. Jen nejlepší kuchaři servírujou hladkou omáčku bez hrudek.
na jednu porci potřebujeme:
- brokolice
- tvrdý sýr, dobře roztékavý (tedy asi ne ementál, jako já)
- měkký sýr, nejlépe aromatický plísňový (niva)
- smetana (50ml)
- koření (pepř, sůl, provensálské)
- olej
A teď jak na to
- brokolici nakrájme na malé růžičky
- sýry nakrájíme na malé kousíčky
- uvaříme brokolici (5 minut v páře nebo vodě)
- na pánivčce zahřejeme smetanu a trohcu oleje
- ve smetaně necháme roztéct sýry a případně okořeníme
- na talíři zalijeme brokolici omáčkou, servírujeme se zeleninovou oblohou a kusem pečiva (doporučuju bagetu, je k tomu výborná)
- dobrou chuť