O vepřovým v mrkvi jsem si vždycky myslel, jak náročný jídlo na přípravu to je. A není, naopak velmi dobře splňuje mé požadavky na rychlé a chutné jídlo. Navíc když ho nebudete dělat na oleji, ale jen na vodě či nasucho (maso stejně pustí trochu tuku), tak je to i jídlo velmi dietní.
na jednu porci potřebujeme:
- vepřové maso (100g)
- mrkev (dvě velké)
- olej
A teď jak na to
- zatímco v jednom hrnci vaříte přílohu (asi brambory)...
- na pánvičce opečte nasucho kostky masa (můžete přidat trochu oleje, není nezbytné)
- přidáte mrkev - vlastně to můžete hned na začátku, ono jí trvá docela dlouho než změkne
- podlévejte vodou, aby v pánvi vždycky byla malá vrstva, a duste, dokud mrkev nezměkne
- dobrou chuť

Poněkud méně dietní varianta
Tak výše je recept pro dietáře, my normální strávníci přidáme do mrkve trochu másla, osolíme ji a můžeme přidat lžíci cukru.
pozn. - Parádní na tomhle receptu je, že v podstatě ani nepotřeujete koření. Mrkev má sama o sobě výraznou chuť, která se s vepřovým doplní. Mrkev také dušením sládne.