Tenhle recept byl inspirován receptem, který jsme vydali ve
Středníku. Došlo k menším úpravám, kdy jsem neměl maso a místo toho mě napadlo dát místo něj osmažené kostky chleba. Tenhle recept asi nebudu opakovat, alespoň ne v podobě, v jaké je tu. Nijak mě neoslovil. Ale jako pokus to nebylo špatný.
na jednu porci potřebujeme:
- těstoviny
- zelí (100g)
- kukuřici
- provensálské koření
- kostku sýra
- vepřové maso (100g)
- cibule (jedna menši)
A teď jak na to
- těstoviny uvařte a přidejte k připravené omáčce (kdo by nevěděl, jak udělat těstoviny, návod je stejný jako u špaget)
- na pánvičce opečte cibulku do průhledna
- přidejte maso a zelí
- ochuťte solí a provensálským kořením
- nechcte tak 15 minut dusit
- přidejte smetanu, kostku sýra, kukuřici, dochuťte
- krátce povařte
- dobrou chuť

Pozn. - Ten nápad s chlebem se nakonec ukázal jako nepříliš šťastný. Chleba natáhl veškerou vodu ze zelí a rozblemcal se. Chuťově to nakonec nevadilo, nebylo to teda nic extra, bylo to hlavně něco docela jiného, než jsem původně zamyslel. JO - a správně okořenit je v tomhle případě zásadní otázka, tím tenhle recept můžete pozvednout nebo úplně zabít.